Vervroegd vertrek uit Zuid-Afrika.

16 maart 2020
Vervroegd vertrek uit Zuid-Afrika.

Vanwege de persconferentie van zondag 15 maart aangaande het Coronavirus, hebben we samen met het team bestaande uit Nancy, Paula, Esmee en Janneke besloten ze terug te halen naar Nederland. Voor het team, onze partners in Zuid-Afrika en iedereen die zich hier voor inzet, is dit een grote teleurstelling.

 DSC_0161-1.jpgHet team had net een actieve en betrokken start gemaakt met een bezoek aan verschillende Day care centers in township Evaton-West.

Op 1 maart vertrok de delegatie van pedagogisch medewerkers van Wij zijn JONG naar Zuid-Afrika om in het township Evaton West ondersteuning te bieden aan de Day care centers.

Vanwege de persconferentie van zondag 15 maart aangaande het Coronavirus, hebben we samen met het team bestaande uit Nancy, Paula, Esmee en Janneke besloten ze terug te halen naar Nederland. Voor het team, onze partners in Zuid-Afrika en iedereen die zich hier voor inzet, is dit een grote teleurstelling. Gezien de huidige omstandigheden en onzekerheden denken we echter dat dit de juiste beslissing is. Ze vliegen als alles goed gaat donderdag 19 maart naar huis.

Tijdens hun werkbezoek dat slechts twee en halve week mocht duren, hebben zij veel gezien en gedaan. Ze hebben gefilmd en geschreven over hun ervaringen en de kansen waarvoor zij zich in wilden zetten. De komende tijd zullen wij hier hoogstwaarschijnlijk alsnog verslag van uit brengen.

Meer verdrietig nieuws

Bovenop dit nieuws bereikte ons een verdrietig bericht uit ons netwerk in Zuid-Afrika; Johan van Pletzen is zaterdag 14 maart overleden. Johan was directeur van de openbare basisschool Pinedene primary in Vanderbijlpark. Hij was een belangrijke schakel in het netwerk van de Wij zijn JONG Foundation en de Day care centers van Evaton-West. Samen met zijn vrouw Angela maken ze ook deel uit van de Rotary. Veel  goede doelen op scholen en Day care centers in verschillende townships, werden vanuit hen en hun netwerk binnen de Rotary geïnitieerd. Johan en Angela ondersteunen ons in het vinden van de juiste materialen, passend bij onze doelen. Ook het aansluiten bij hun netwerk met andere relevante partners heeft ons veel gebracht. Johan was erg betrokken bij onze veiligheid en heeft vele malen geholpen in onvoorziene situaties. Zijn kookkunsten liet hij graag zien als we weer eens bij hen thuis werden uitgenodigd. Johan was een zeer zorgzame man met een groot hart, een man die we enorm gaan missen. We wensen zijn vrouw Angela heel veel sterkte met dit grote gemis en zullen met haar in contact blijven.

 

 

In memoriam Johan van Pletzen

Johan-en-Angela.jpg